Privacy verklaring

1 Chimoon aromatherapie en massage

01 In deze privacy verklaring lees je alles over de manier waarop jouw persoonsgegevens worden verzameld en hoe daarmee omgegaan wordt. Zo wordt uitgelegd waar jouw gegevens opgeslagen liggen en voor welke doelen jouw gegevens opgeslagen worden. Daarnaast vind je hier ook al jouw rechten met betrekking tot jouw gegevens en hoe je gebruik kunt maken van die rechten. De privacyverklaring zal soms gewijzigd worden door bijvoorbeeld wetswijzigingen. Het is daarom raadzaam de verklaring periodiek te raadplegen.

02 Je leest op dit moment de privacy verklaring van Chimoon aromatherapie en massage. Chimoon is een praktijk voor aromatherapie en massage. Naast de verschillende ontspanningsmassage en aromatherapeutische consulten worden er bij Chimoon ook workshops gegeven en kun je hier producten kopen met essentiële oliën. Er zijn situaties waarin jouw gegevens door Chimoon verzameld worden. Het is daarom goed dat jij weet wat daarmee gedaan wordt en hoe je jouw wensen rondom jouw gegevens kan aangeven. Daarover gaat deze verklaring. Als jij je niet prettig voelt omtrent het gebruik van jouw gegevens door Chimoon, neem dan gerust contact op. chimoonaromatherpie@gmail.nl | 06 24404321  Wilhelminalaan 69 | 2405 EC | Alphen aan den Rijn  KvK: 69403996 | Btw: 183050666

2 Doel gegevens.

Er wordt voor een aantal doelen persoons- gegevens verzameld door Chimoon. Deze worden hieronder toegelicht. 01. Het versturen van nieuwsbrieven Chimoon stuurt via e-mail nieuwsbrieven. Deze nieuwsbrieven zijn enerzijds commercieel en anderzijds gericht op kennisdeling. Je voornaam en e-mailadres worden verzameld via het daarvoor bestemde formulier op de website van Chimoon. Daarnaast kan je mondeling of tekstueel gevraagd worden om je aan te melden. 02. Contact opnemen Jouw gegevens zullen verzameld worden als jij contact opneemt met Chimoon via de website. In dit formulier wordt echter alleen gevraagd om de benodigde gegevens om een voorstel of een dienst aan te kunnen bieden, zoals je naam, e-mailadres, telefoonnummer en omschrijving van je verzoek. 03 Om de betaling af te handelen nadat een dienst is afgenomen. Om goederen en diensten te leveren die zijn afgenomen. Om te voldoen aan de eisen die de belasting dienst stelt aan de facturering van geleverde goederen en diensten 04 Analytics De website van Chimoon verzamelt jouw gegevens om de website te verbeteren. Dit gebeurt met Google Analytics. Deze gegevens zijn anoniem en zijn dus niet gebonden aan jouw persoonlijke gegevens. Denk hierbij aan informatie zoals de duur van je website bezoek of de pagina’s die je veel bezoekt.

3 Ontvangers

De gegevens die Chimoon ontvangt en verwerkt worden beheerd d.m.v.: 01. Gmail De e-mail van Chimoon wordt gehost bij gmail. Als jij contact opneemt via de formulieren of via mail, worden die betreffende mails opgeslagen op de servers van Gmail. 02. Chimoon aromatherapie en massage vraagt bij het maken van een afspraak naar uw telefoonnummer en e-mailadres. Een overzicht van de gegevens die wij aan u vragen: Voornaam en achternaam,Adresgegevens, Geboortedatum, Telefoonnummer, E-mailadres, Beroep en werkomstandigheden, Sport/hobby’s, Bijzonderheden gezondheid Chimoon verwerkt uw (medische) persoonsgegevens voor de volgende doelen: -Om de massage/behandeling goed op uw situatie af te kunnen stemmen en om op een verantwoordelijke en veilige manier een massage/behandeling te kunnen geven. -Om een mogelijke relatie te kunnen leggen tussen uw klachten en de oorzaak ervan. -Om contact te kunnen leggen in verband met een te maken of ingeplande afspraak. 03.Tikkie :Betalingen kunnen verwerkt worden door tikkie, hiervoor heb ik je telefoonnummer nodig. 04.Izettle : Pinbetalingen worden door Chimoon verwerkt met Izettle

4 Opslag periode.

Jouw gegevens worden voor langere tijd bewaard door Chimoon, maar nooit langer dan dat jij klant bent bij Chimoon, tenzij ik op grond van een wettelijke regeling jouw gegevens langer moet bewaren. 01. Contact opnemen Op het moment dat je contact opneemt met chimoon via mail, dan worden die gegevens die jij meestuurt, zoals bijvoorbeeld je naam, bedrijfsnaam, en e-mailadres, opgeslagen op de mailserver. Die mails worden tot maximaal twee jaar terug bewaard. 02. Analytics De gegevens die Analytics op de website verzameld zijn anoniem, dus niet verbonden aan jouw naam, bedrijf of e-mailadres. Deze gegevens worden voor onbepaalde tijd bewaard binnen Google Analytics. 03. Betaal gegevens worden 7 jaar bewaard in verband met verplichtingen door de belastingdienst. 04. Anamnese wordt door mij afgenomen tijdens een eerste bezoek, deze worden alleen verwerkt op papier. Deze map is ten allen tijde in de praktijkruimte aanwezig ter inzage voor jezelf en wordt nooit gedeeld met andere.

5 beveiliging

01 De persoonsgegevens die zijn verstrekt tijdens het intake gesprek en de rapportage van de behandelingen worden op papier in een afgesloten kast en in de praktijkruimte bewaard. Chimoon houdt deze gegevens nog 2 jaar na de laatste afspraak in archief, waarna ze worden vernietigd. Er worden van jouw persoonsgegevens geen fysieke kopieën gemaakt. Je gegevens worden alleen beheerd in de eerdergenoemde systemen en software.

02 De apparaten die jouw gegevens openen zijn elk zelf ook vergrendeld met een wachtwoord en/ of vingerafdruk. Het aantal apparaten die toegang hebben tot jouw gegevens wordt beperkt tot alleen de benodigde apparaten.

6 Rechten.

01. Recht op inzage Je hebt het recht om ten alle tijden jouw gegevens op te vragen die bij Chimoon vastgelegd en bewaard worden. Dit doe je door een e-mail te sturen of telefonisch contact op te nemen met Chimoon. Je krijgt dan een overzicht van jouw gegevens. 02. Recht op rectificatie Kloppen je gegevens niet? Of zijn je gegevens veranderd? Je hebt het recht om dit te laten rectifieren door Chimoon. 03. Recht op overdracht Mocht jij de gegevens nodig hebben die bij Chimoon opgeslagen liggen in het geval je overstapt naar een andere partij of dienst, dan heb je het recht op overdracht. Hierbij dient Chimoon al jouw gegevens over te dragen aan de andere partij. 04. Recht op wissen van gegevens Wil je niet langer dat jouw gegevens bij Chimoon vastgelegd zijn? Dan heb je het recht op het laten wissen van jouw gegevens. 05. Recht op het indienen van een klacht Als je klachten hebt over hoe ik met je gegevens omga, heb je het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens (https://autoriteitpersoonsgegevens.nl). 06. Recht op stop gegevensgebruik (bezwaar) Wil jij niet dat Chimoon jouw gegevens gebruikt? Dan heb je het recht op het stoppen van het gebruik van jouw persoonsgegevens.

7 Verplichting

Chimoon verwerkt persoonsgegevens op grond van een gerechtvaardigd belang, namelijk een commercieel belang. Denk hierbij aan het aanbieden van diensten of producten van Chimoon via inspiratiebrief. Jouw gegevens zullen nooit verkocht worden aan derden. De gegevens die verplicht zijn om aan te leveren, zijn de minimale benodigde gegevens voor het aanbieden van de diensten of producten. Chimoon verwerkt uw (medische) persoonsgegevens voor de volgende doelen: -Om de massage/behandeling goed op uw situatie af te kunnen stemmen en om op een verantwoordelijke en veilige manier een massage/behandeling te kunnen geven. -Om een mogelijke relatie te kunnen leggen tussen uw klachten en de oorzaak ervan. -Om contact te kunnen leggen in verband met een te maken of ingeplande afspraak.

Je e-mailadres is bijvoorbeeld nodig om de nieuwsbrief te kunnen versturen. Als deze verplichte gegevens niet worden aangeleverd, kan Chimoon de betreffende dienst niet aanbieden. Mocht het nodig zijn gegevens die jij hebt gedeeld met Chimoon met anderen dan de hierboven genoemde partijen te delen (voor bijvoorbeeld het aanbieden van een dienst), dan zal daar eerst jouw toestemming voor worden gevraagd. Chimoon behoudt zich het recht de gegevens te openbaren wanneer dit wettelijk is vereist dan wel wanneer Chimoon dit gerechtvaardigd acht om te voldoen aan een juridisch verzoek/proces of om

de rechten, eigendom of veiligheid van Chimoon te beschermen. Daarbij trachten wij altijd jouw recht op privacy zoveel mogelijk te respecteren. Heb je toch nog vragen? Neem gerust contact op via onderstaande contactgegevens. chimoonaromatherapie@gmail.com Wilhelminalaan 69| 2405 EC | Alphen aan den rijn KvK: 69403996 | Btw: 183050666