Het woord Lomi Lomi betekent massage. Lomi Lomi is een unieke helende massage afkomstig van de mooie eilanden van Hawaii. Door de lomi lomi massage kwam ik ook meer te weten over de hawaiiaanse cultuur wat voor mij erg belangrijk is voor het op de juiste manier geven van deze bijzondere massage. De lomi lomi wordt gegeven met loving hands; volledig in het hier en nu met liefdevolle aandacht en een liefdevol hart.

De Hawaiianen kijken naar mensen, dieren en dingen uit de natuur in termen van energie stromingen. Het geloof van de Hawaiianen is dat een gebeurtenis of overtuiging de energiestroom in het lichaam kan blokkeren. Lomi Lomi kan helpen om deze energieblokkade op te lossen waardoor de nieuwe energie weer vrij kan stromen door het lichaam.

Lomi Lomi

De Lomi Lomi massage wordt gegeven in vloeiende bewegingen met de handen, onderarmen en ellebogen. Met ritmische strokes van kruin tot helemaal naar het puntje van de teen die worden beschreven het gevoel van golven die over je lichaam rollen. De Lomi Lomi is een intuïtieve massage en wordt afgestemd op het lichaam van de cliënt, er is geen vaste volgorde tijdens de Lomi Lomi massage en geen één massage is hetzelfde. Tijdens de massage kunnen zeer langzame zachte strokes afgewisseld worden met snellere, diepere aanrakingen.

Bij de Lomi Lomi wordt er onder het lichaam door gemasseerd en worden verschillende delen van het lichaam tegelijkertijd gemasseerd. Om deze ritmische bewegingen over het lichaam niet te onderbreken wordt het lichaam minimaal afgedekt met een sarong en wordt de Lomi Lomi gegeven op een speciale gladde hoes die het werken onder het lichaam mogelijk maakt. Bij de Lomi Lomi massage is de temperatuur in mijn praktijk daarom minimaal 25 graden.

Door de vloeiende Hula bewegingen, het juiste ademwerk en het afstemmen op het lichaam voel je je volledig gedragen en ontspannen.

4 handen Lomi 

Het ultieme geschenk aan jezelf is een 4 handen Lomi Lomi. ik verzorg deze 4 handenLomi Lomi samen met een tweede Lomi Lomi masseuse bij Chimoon. Omdat de Lomi Lomi een intuitive massage is er ook bij de 4 handen Lomi Lomi geen vaste volgorde. Sommige strokes zullen synchroon met 4 handen worden uitgevoerd maar veel strokes ook afhankelijk van elkaar. Dit alles gebeurd door het intunen op de energie en het navigeren over het lichaam. Vier handen die verschillende strokes uitvoeren op het lichaam is voor het brein niet te volgen waardoor je weg kan zakken in een diepe ontspanning.  Dit maakt een  4 handen Lomi Lomi tot een geweldige ervaring.