De meest voorkomende klachten waar mensen in mijn praktijk mee komen zijn hoofdpijn, nek/schouderpijn, rugpijn en heuppijn. Welke klacht je ook hebt, je kunt hem aan me voorleggen.

Wanneer je bij mij komt voor het behandelen van een klacht, doe ik eerst een intakegesprek.

Dat houdt in dat ik een aantal dingen over jou en je klachten wil weten voordat ik kan bepalen wat de juiste behandeling voor jou op dat moment is. Ik wil o.a. weten:

  • Hoe lang je de klacht al hebt
  • Of je de klacht eerder hebt gehad
  • Welke klachten je nog meer hebt (gehad)
  • Hoe de pijn aanvoelt voor jou en of het met andere klachten gepaard gaat
  • Welke behandelingen je al hebt geprobeerd
  • Of je medicatie gebruikt
  • Welke factoren mogelijk een rol spelen in het ontstaan of het in stand houden van je klacht

Nadat we alle vragen hebben doorgenomen, wil ik ook kijken hoe je beweegt en waar je bewegingen eventueel beperkt worden. Dat doe ik door naar je lichaamshouding te kijken en door je bepaalde bewegingen te laten maken.

Afhankelijk van je klacht en je vitaliteit, kies ik voor een passende behandeling. Vaak combineer ik meerdere technieken met elkaar in een behandeling. Dat kan betekenen dat ik bindweefselmassage combineer met het behandelen van triggerpoints. Of als er veel spanning aanwezig is, laat ik je lichaam eerst goed ontspannen. Iedereen is anders, dus de behandeling van klachten ook.

Klachten die al een tijdje bestaan, zijn vaak niet met 1 behandeling opgelost. Ik adviseer meestal om 4 afspraken te maken, met ongeveer 1 week tussen de afspraken in. Binnen 4 afspraken kun je al merken of het iets voor je doet of dat we beter iets anders kunnen gaan doen.

Als ik merk dat er te weinig resultaat is ten opzichte van het aantal behandelingen, zal ik altijd met je meedenken wat voor jou helpend zou kunnen zijn, bijvoorbeeld het doorverwijzen naar een collega-therapeut.