Chimoon aromatherapie & massage


van Chimoon aromatherapie & massage https://ift.tt/2YQToKK
Waarom ik het zo belangrijk vind om tijdens een massage naar het gehele lichaam te kijken en niet alleen naar je directe pijnklachten?

Iedereen kent wel het beeld van de menselijke botten door het skelet in de hoek van een biologie lokaal. Ook weet iedereen dat spieren heel belangrijk zijn in ons lichaam voor beweging en stabiliteit.

Maar een heel belangrijk wat minder bekend onderdeel is de fascie, dit bijzondere bindweefsel vormt een vlies rond spieren, botten, gewrichten en lichaamsholtes. Vroeger op de operatiekamer had ik het ezelsbruggetje: de fascie is een spier zijn jassie.

Als je bedenkt dat dit bindweefsel als een soort strak passende overal je hele lichaam bedekt van kruin tot kleine teen. Dan kun je je voorstellen dat als er een beknelling zit bij de schouder in je fascie, dit zorgt voor minder ruimte bij je heup, waardoor je om dit te compenseren ongemerkt een beetje krom gaat lopen. Wat invloed heeft op je onderrug en tegelijkertijd is er minder ruimte voor je buik,- ademhaling. Waardoor je hoger gaat ademen, je schouders optrekt,…Oohnee dat ging niet want daar zat al een blokkade.

Alles is verbonden en alles doet er toe!!

Scroll naar boven