Chimoon aromatherapie & massage


van Chimoon aromatherapie & massage https://ift.tt/3gmFeXD
Geen easy fix

Ik had het vorige week met een paar vriendinnen over cuppen/cupping.
En dan met name over cuppen van de bovenbenen om cellulite aan te pakken en de huid (bijna) putjesloos te houden. Dit gaat dus meer over het cosmetisch cuppen dan klachtgericht gebruiken van cups.

Helaas is het cuppen van de bovenbenen geen easy fix en zul je dit moeten blijven doen. Het goede nieuws is dat als je cuppen een onderdeel maakt van je douche ritueel het helemaal niet zoveel tijd en werk is.

Hoe te werk?

– Koop cups die geschikt zijn voor je bovenbenen er zijn heel veel verschillende maten en soorten. Voor het cuppen onder de douche vind ik deze met induw vacuüm het makkelijkst. De wat stuggere cups (gebruik in praktijk) die je moet inknijpen voor vacuüm vind ik met olie en natte handen te glibberig. Deze zet je op je been, indrukken en hij trekt vacuüm.
– Zet je cups en een flesje olie (maakt niet uit welke olie als het maar glijd) in of vlakbij je douche. Zoals ik al zei moet het een ingebakken ritueel worden als je wil volharden.
– Zet de douche aan en geniet van de warmte, smeer je bovenbenen of het gebied dat je wil cuppen in met olie.
– Plaats je cup, druk hem in of knijp tot die vastzuigt en begin met cuppen.
– De eerste paar keren kan het echt wel pijnlijk zijn en er zelfs wat blauwe plekken ontstaan. Bouw het cuppen dus rustig op.
– Cup als je eraan gewend bent elk been zo’n 5-8 minuten tot ze lekker rood en gloeiend zijn.
– Hoevaak?? Het liefst drie x per week en met een week of 8 zul je echt verschil gaan zien.

Niet cuppen bij: spataderen, slikken van bloedverdunners, hoge bloeddruk, ontsteking van de huid op de te cuppen plek.

Scroll naar boven