Bindweefselmassage is een geweldige therapeutische behandeling. Klachten die al maanden bestaan kunnen met behulp van bindweefselmassage snel verdwijnen.

Je bindweefsel is de laag tussen je huid en je spieren in.  Het verbindt gewrichten, spieren en organen met elkaar. Als je nek, schouders of rug maar pijn blijven doen, kan het best zijn dat je bindweefsel te strak staat en dat het wat verkleefd zit aan de laag er onder. Zenuwen houden er niet van als er spanning staat op weefsels, dus die gaan pijnsignalen afgeven. Op het moment dat, met behulp van bindweefselmassage, er weer ruimte wordt gegeven aan het weefsel, kan het zomaar zijn dat je pijn ook verdwijnt.

Bindweefsel op de rug correspondeert ook met je organen. Helemaal onderin je rug zit bijvoorbeeld het darmgebied en ter hoogte van je schouderbladen het longgebied. Als het bindweefsel op je rug plaatselijk strak staat, kan dat dus betekenen dat een orgaan wat minder goed functioneert. Het mooie is, dat je door bindweefselmassage toe te passen, het orgaan gunstig kunt beïnvloeden.

Behandeling van bindweefsel wat te strak staat, kan wat gevoelig zijn. Het kan ook na de behandeling wat rood kleuren en beurs aanvoelen. Ook de dagen er na kan het wat pijnlijk zijn. Dit is een normale reactie en niet iets om je zorgen over te maken. Meestal is het met een dag of 3 weer weggetrokken en voelt het behandelde deel al een stuk beter dan toen je de praktijk binnenkwam met je klacht.

Een van de technieken bij een bindweefselmassage is een langzame strijking over de huid, gecombineerd met druk. Bindweefsel is wel elastisch, maar op sommige plaatsen stug elastisch. Het laat zich niet snel dwingen. De bewegingen van een bindweefselmassage zijn over het algemeen dus langzaam, alsof je een stuk stugge kauwgom moet gladstrijken. Andere grepen zijn het rollen van de huid en het oppakken van de huid. Dit alles gebeurt zonder massageolie. Als je olie op de huid zou gebruiken, kun je de huid niet meer oppakken of gladstrijken.

De bindweefselmassage wordt vaak in combinatie toegepast met massage van de spieren, waar weer wel olie bij gebruikt wordt.